αεροδρόμιο ηρακλείου ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα     select language

Αεροδρόμιο Χανίων

αεροδρομιο χανιωνΤο αεροδρόμιο Χανίων γνωστό και ως "Ιωάννης Δασκαλογιάννης", είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται στη χερσόνησο Ακρωτήρι. Το όνομα Ιωάννης Δασκαλογιάννης προέκυψε ως τιμή στο διάσημο Κρητικό Επαναστάτη που αγωνίστηκε κατά των Τούρκων το 18ο αιώνα.

Το αεροδρόμιο με τον κωδικό CHQ, βρίσκεται 14χλμ μακριά από τα Χανιά και εξυπηρετεί εκατοντάδες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού καθημερινά, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχουν πολλές επιπλέον πτήσεις τσάρτερ από την Αγγλία, τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές Χώρες.

Στρατιωτικό και Πολιτικό Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο των Χανίων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Κρήτη, εξυπηρετώντας περίπου 2000 επιβάτες την ώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Είχε χτιστεί καταρχήν στο Μάλεμε και εξυπηρετούσε μόνο πτήσεις εσωτερικού μέχρι το 1959. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Σούδα, πριν φτιαχτεί το νέο αεροδρόμιο στο Ακρωτήρι.

Σήμερα, το αεροδρόμιο των Χανίων είναι ταυτόχρονα πολιτικό και στρατιωτικό, αν και έχει υποστεί βελτιώσεις και διευρύνσεις έτσι ώστε να μπορεί να δεχτεί τέτοιο αριθμό πτήσεων και επιβατών ειδικά την υψηλή περίοδο.

Υπηρεσίες στο Αεροδρόμιο Χανίων

Το αεροδρόμιο καλύπτει συνολική επιφάνεια 14,650 τ.μ. και έχει έξι διαδρόμους στάθμευσης αεροπλάνων.

Εδώ θα βρείτε αρκετά μεγάλο αριθμό καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων καθώς και καταστήματα με Αφορολόγητα και είδη δώρων για ψώνια της τελευταίας στιγμής. Πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο υπάρχει στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, εξυπηρετώντας επείγοντα περιστατικά και προβλήματα με επιβάτες και πληρώματα.

Το γραφείο πληροφοριών λειτουργεί όλο το 24ωρο και μπορείτε να το καλέσετε για οποιαδήποτε πληροφορία στο 28210 83800 - 83805.

Διαβάστε ακόμα:

groups of rental cars

υπηρεσίες για ενοικιαζομενα αυτοκινητα στα χανια

- Καινούρια Αυτοκίνητα & Οικονομικές Τιμές
- Δωρεάν παράδοση στο αεροδρόμιο και το λιμάνι Χανίων
- Δωρεάν παράδοση στο ξενοδοχείο σας στα Χανιά
- 24ωρη Οδική Βοήθεια στην Κρήτη
- Σχάρα Οροφής, Παιδικά Καθίσματα, Χάρτη
- Μικτή Ασφάλεια με Πλήρη Απαλλαγή Ιδιας Ευθύνης
- Αστική Ευθύνη - Ασφάλεια προς τρίτους
- Προσωπική Ασφάλεια Ατυχήματος
- Ασφάλιση για κλοπή
- Εξόφληση με μετρητά ή πιστωτική κάρτα
english greek