αεροδρόμιο ηρακλείου ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα     select language

Σούδα, το λιμάνι των Χανίων

Η Σούδα είναι το επιβατικό και εμπορικό λιμάνι των Χανίων και βρίσκεται στην νότια πλευρά του κόλπου της Σούδας, ανατολικά από τα Χανιά. Είναι τελείως διαφορετικό από το Ενετικό λιμάνι μέσα στα Χανιά, που φιλοξενεί μονάχα ιστιοπλοϊκά σκάφη και ψαρόβαρκες.

Το λιμάνι της Σούδας ήταν πάντα εξαιρετικής σπουδαιότητας για την Κρήτη, λόγω της στρατηγικής του θέσης στο δυτικό τμήμα του νησιού, στο θαλάσσιο δρόμο προς το Γιβραλτάρ και τη διώρυγα του Σουέζ, στο μονοπάτι που συνδέει τον Ατλαντικό Ωκεανό με την Ερυθρά Θάλασσα. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης, μετά το Ηράκλειο, και εξυπηρετεί πλοία εσωτερικού και εξωτερικού, κυρίως από την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Ο κόλπος της Σούδας είναι γνωστός για την ασφάλεια και το καταφύγιο που παρέχει στα πλοία, καθώς είναι πολύ κλειστός και προσφέρει εξαιρετική προστασία απο τις καιρικές συνθήκες.  Το λιμάνι εξυπηρετεί εμπορικά πλοία, κρουαζιερόπλοια και φέριμποτ, ενώ στον κόλπο της Σούδας βρίσκονται επίσης ο Ναύσταθμος της Σούδας και οι εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Ναυτικού.

Η Σούδα έχει καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά και άλλα λιμάνια των ελληνικών νησιών, και εξυπηρετεί πολλά κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν τουρίστες στα ελληνικά νησιά.

Το λιμάνι των Χανίων έχει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και προσφέρει όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες. Τα μικρά γιοτ και τα ιστιοπλοϊκά μπορούν να ανεφοδιαστούν νερό και πετρέλαιο, και τα μεγάλα πλοία να κάνουν και επισκευές αν χρειαστεί. Τη νύχτα, η είσοδος στο λιμάνι απαγορεύεται και όλες οι δραστηριότητες ξεκινούν εκ νέου το πρωί.

Τα πλοία απαγορεύεται να προσεγγίσουν το βόρειο τμήμα του όρμου, λόγω των ναυτικών και στρατιωτικών βάσεων.

Διαβάστε ακόμα:

groups of rental cars

υπηρεσίες για ενοικιαζομενα αυτοκινητα στα χανια

- Καινούρια Αυτοκίνητα & Οικονομικές Τιμές
- Δωρεάν παράδοση στο αεροδρόμιο και το λιμάνι Χανίων
- Δωρεάν παράδοση στο ξενοδοχείο σας στα Χανιά
- 24ωρη Οδική Βοήθεια στην Κρήτη
- Σχάρα Οροφής, Παιδικά Καθίσματα, Χάρτη
- Μικτή Ασφάλεια με Πλήρη Απαλλαγή Ιδιας Ευθύνης
- Αστική Ευθύνη - Ασφάλεια προς τρίτους
- Προσωπική Ασφάλεια Ατυχήματος
- Ασφάλιση για κλοπή
- Εξόφληση με μετρητά ή πιστωτική κάρτα
english greek