Παραλίες στο Ακρωτήρι

Υπάρχουν πραγματικά πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στα Χανιά, και αν επισκέπτεστε την περιοχή για μια δυο εβδομάδες, μάλλον θα πρέπει να οργανωθείτε και να επιλέξετε που θα πάτε. Μια από τις καλύτερες επιλογές που έχετε είναι να μείνετε κοντά στο Αεροδρόμιο των Χανίων και να απολαύσετε τις παραλίες στο Ακρωτήρι, που είναι γνωστές για την ποικιλομορφία και την ομορφιά τους.

Το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας μπορεί να είναι ο καλύτερος σύμμαχος σας στην προσπάθεια να σχεδιάσετε και να δείτε τα πάντα με άνεση και ευκολία. Η Χερσόνησος του Ακρωτηρίου είναι πάντα δημοφιλής προορισμός για εκδρομές μιας μέρας στην Κρήτη.

Οι παραλίες στο Ακρωτήρι

Μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες κοντά στα Χανιά βρίσκονται σε αυτήν εδώ την περιοχή. Η χερσόνησος Ακρωτήρι διαθέτει μερικά παραθαλάσσια παραθεριστικά κέντρα που είναι αρκετά πολυσύχναστα, ειδικά τα σαββατοκύριακα, αλλά αρκετά πιο άνετα τις καθημερινές. Ωστόσο στην υψηλή τουριστική σεζόν του καλοκαιριού όλες οι παραλίες κοντά στα Χανιά έχουν πολλή μεγάλη κίνηση, καθώς είναι όμορφες και οργανωμένες πλαζ.

Η Παραλία στο Μαράθι

Το Μαράθι είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες στην περιοχή. Δημοφιλής στους ντόπιους λόγω της καθαριότητάς της, η παραλία του Μαραθίου είναι μια μεγάλη παραλία με ρηχά νερά, κάτι που την κάνει ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Η παραλία στο Μαράθι είναι προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους, και τα νερά είναι πολύ ασφαλή. Η παραλία είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ εστιατόρια και μπαρ πάνω από την παραλία προσφέρουν δροσιστικά ποτά, καφέδες και φαγητά.

Η παραλία στο Λουτράκι

Η παραλία στο Λουτράκι βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαράθι. Επίσης ασφαλής και προστατευμένη από τα μελτέμια, το Λουτράκι είναι κατεξοχήν οικογενειακή παραλία, αλλά τα Σαββατοκύριακα θα δείτε ζευγάρια και φίλους να απολαμβάνουν τα όμορφα νερά.

Η Παραλία του Καλαθά

Ο Καλαθάς είναι μια επίσης δημοφιλής παραλία, που απλώνεται στη Δυτική ακτή του Ακρωτηρίου. Ο Καλαθάς θεωρείται μια από τις ομορφότερες παραλίες στην περιοχή, καθώς είναι μεγάλη και αμμώδης. Καθώς βρίσκεται στη δυτική ακτή όμως, είναι ευάλωτος στους βόρειους ανέμους, και τα ψηλά κύματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη και το γειτονικό χωριό έχει μερικά όμορφα παραδοσιακά ταβερνάκια, στούντιο και διαμερίσματα για όσους θέλουν να μείνουν στην περιοχή.

Η Παραλία του Τερσανά

Στην απέναντι πλευρά του Καλαθά, βρίσκεται η παραλία του Τερσανά. Είναι ένας μικρός κόλπος με αμμώδη παραλία, καλά προστατευμένος από τους ανέμους. Ο Τερσανάς είναι μερικώς οργανωμένη παραλία, αλλά είναι λιγότερο πολυσύχναστη σε σχέση με τις άλλες παραλίες στο Ακρωτήρι, αν και τα ζευγάρια και οι ταξιδιώτες που προτιμούν τις παρθένες παραλίες είναι συχνοί επισκέπτες εκεί. Μόνο ένα κομμάτι της παραλίας διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες και υπάρχουν μερικές καντίνες και καφετέριες που προσφέρουν δροσιστικά ποτά και αναψυκτικά. Τα νερά είναι πάντως πεντακάθαρα και δροσερά.

Η παραλία του Σταυρού

παραλια σταυρος στο ακρωτηρι χανια

Ίσως η πιο γνωστή παραλία στην περιοχή είναι η παραλία του Σταυρού, το μέρος όπου γυρίστηκαν πολλές από τις σκηνές της ταινίας Ζορμπάς με τον Άντονυ Κουίν. Ο Σταυρός είναι ένας μικρός οικισμός, και δεν έχει πολλά να προσφέρει από άποψη υποδομών, ωστόσο οι παραλίες του είναι διεθνώς γνωστές χάρη στην ταινία και το συγκλονιστικό συρτάκι του Κουίν. Ο μικρός κόλπος του Σταυρού είναι όμως πανέμορφος και πολύ δημοφιλής στου τουρίστες, που έρχονται για να κολυμπήσουν και να βγάλουν φωτογραφίες. Η προσέγγιση της παραλίας δεν είναι εύκολη αν δεν έχετε αυτοκίνητο, οπότε πάρτε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας και εξορμήστε στην περιοχή.

Το Ακρωτήρι μπορεί να μην είναι η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή των Χανίων, αλλά είναι μια όμορφη γωνιά του νομού Χανίων, που αξίζει να την επισκεφτείτε είτε για μια ημερήσια εκδρομή, είτε για να μείνετε.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τις παραλίες της Δυτικής Κρήτης, δείτε τον Οδηγό για τις Παραλίες στα Χανιά, στα αγγλικά.

Similar Posts